Hotové jedlá s ajurvédskymi koreninami 10 jedál

Stará ajurvédska múdrosť hovorí: „Ak je strava zlá, nepomôže žiadny liek. Ak je strava dobrá, žiadny liek nie je nutný.“ Omáčky sa v Indii nezahusťujú múkou, ale ajurvédskymi koreniami. Tými istými koreniami, ktoré starobylá indická medicína ajurvéda používa na liečenie. Preto je každé indické jedlo nielen obrazne, ale doslova liekom. [1]

Môžeš ich zohriať doma, keď prídeš unavený z práce, zobrať na výlet alebo na dovolenku. Príprava trvá len 2-3 minúty v mikrovlnke alebo 10 minút v horúcej vode (dajú sa zohriať rovno aj v rýchlovarnej konvici na hoteli alebo v práci).


[1] Na dokonalé vyváženie všetkých zložiek a zmesí korenín mala indická kuchyňa čas 5-6 tisíc rokov súvislého vývoja, a pri tomto jedlo je to obzvlášť poznať.

Zobraziť :