Ste donášková služba?

Nie sme donášková služba. Sme E-Shop so zdravými hotovými jedlami.

Tieto jedlá, to sú  polotovary?

Polotovar je polosurová potravina, ktorú ešte musíš dovariť, dopiecť či inak upraviť. Väčšinu našich hotových jedál stačí zohriať a môžeš ich hneď konzumovať.

Sú vaše jedlá instantné?

Ak máš na mysli, to, či sa dajú jesť hneď po zohriatí, po anglicky „instantly”, tak áno. Ak však instantnosťou myslíš dehydratované jedlá v prášku, tak potom nie. Sú to plnohodnotné hotové jedlá, do ktorých už nič netreba pridávať, ani vodu, stačí ich len zohriať.

Pre koho sú určené tieto hotové jedlá?

Pre každého, kto sa chce najesť chutne, zdravo a bez varenia – doma či v robote, na horách či pri vode. Najväčšou výhodou hotových jedzhneď jedál je, že ich stačí zohriať a hneď sa dajú konzumovať. Väčšina z nich je bezmliečna a bezlepková, a mnohé sú celkom bez alergénov. To určite poteší stravníkov s rôznymi výživovými obmedzeniami.

Prečo by som si mal zohrievať hotové jedlo, keď si môžem uvariť čerstvé?

Niet pochýb o tom, že čerstvo uvarené jedlo je najzdravšie. Ibaže v živote každého sa vyskytnú situácie, keď si nemôže navariť. Vtedy pomôžu naše zdravé hotové jedlá. S nami sa naješ chutne, zdravo a bez varenia.

Ako sa vaše skladujú vaše hotové jedlá? Musím ich dať do chladničky?

Nemusíš. Neotvorené hotové jedlo skladuj pri izbovej teplote od +1 C do +30 C, hoci aj v zásuvke písacieho stola na pracovisku. Otvorené jedlo vlož do chladničky a spotrebuj do 48 hodín.

Akú majú hotové jedzhneď jedlá trvanlivosť?

Minimálne 12 mesiacov od dátumu výroby. Dátum minimálnej trvanlivosti je vyznačený na obale.

Trvanlivé hotové jedlá skladovateľné  pri izbovej teplote, a bez chémie? To nie je možné! Niečo tam musíte pridávať.

Za trvanlivosť našich hotových jedál ručí osvedčený recept našich starých mám – zaváranie. Len vylepšené. Kedysi sa uhorky a kompóty sterilizovali pri bode varu. My to vďaka vyššiemu tlaku robíme pri teplote 110 až 130 °C. Tá zničí mikroorganizmy, ktoré by mohli hotové jedlo znehodnotiť [vírusy, baktérie, plesne, kvasinky a enzýmy], a preto už nemusíme pridávať konzervanty.

Nemá zaváranie pri vyššej než 100 stupňovej teplote negatívny vplyv na kvalitu hotového jedla?

Práve naopak. Zaváranie pri vyšších teplotách je k jedlu šetrnejšie, než bežná sterilizácia pri 100 stupňoch. Lebo čím vyššia je teplota, tým kratšie stačí zavárať. Vďaka tomu si hotové jedlo lepšie uchová všetky senzorické vlastnosti, teda vzhľad, konzistenciu, vôňu a chuť. Aj preto naše hotové jedlá chutia ako čerstvo uvarené.

V týchto hotových jedlách určite nie sú žiadne vitamíny, však?

Sterilizácia neničí všetky vitamíny, ako si často ľudia myslia. Tepelne nestále vitamíny, napríklad vitamín C, sa bohužiaľ znehodnocujú už pri 45 °C. Tepelne stále vitamíny však vydržia až 180 °C. Vyprážanie, pečenie či grilovanie pri 200 °C ich zničí všetky. Čím nižšia je teplota a čím kratšie trvá tepelná úprava, tým viac vitamínov sa zachová. Sterilizácia pri teplote 110 až 130 °C je k vitamínom šetrná, lebo trvá len niekoľko minút, takže úbytok vitamínov v našich hotových jedlách je porovnateľný s dusením či varením.

Prečo sú vaše hotové jedlá balené vo vrecúškach a nie v konzervách alebo v skle, ako sme zvyknutí?

Lebo vrecúška sú ekologickejšie a praktickejšie.

Prečo sú vrecúška ekologickejšie ako plechové konzery alebo sklené zaváraninové fľaše?

Zanechávajú minimum odpadu. Dajú sa triediť rovnako ako tetrapakové kartóny. Na výrobu, skladovanie a prepravu vrecúškových hotových jedál sa spotrebuje o 37% menej energie, než na chladené či mrazené potraviny.

Prečo sú vrecúška praktickejšie ako konzervy či sklo?

Sú ľahšie a skladnejšie. Nerozbijú sa. Ľahšie sa otvárajú. Hotové jedlo môžeš zohriať priamo vo vrecúšku bez toho, aby si ho otvoril – napríklad tak, že ho vložíš do rýchlovarnej kanvice, v ktorej si predtým nechal zohriať vodu. A zohriate hotové jedlo sa dá v prípade núdze konzumovať priamo z vrecúška.

Je vrecúško zdraviu nezávadné?

Vnútro viacvrstvového ochranného potravinárskeho vrecúška je z odolného potravinárskeho polypropylénu s osvedčením neškodnosti. Poplypropylén je najtvrdší a teda aj nastálejší plast. Preto nehrozí, že by hotové jedlo malo plastovú chuť alebo vôňu. Ďalšou vrstvou, ktorá nie je v kontakte s jedlom, je hliník. Chráni hotové jedlo pred viditeľným aj neviditeľným žiarením, ktoré by mohlo zmeniť senzorické vlastnosti jedla a znehodnotiť vitamíny a bielkoviny. Vrstva na vonkajšej strane vrecúška bráni jeho poškodeniu.

Ako zohrejem hotové jedzhneď jedlo?

Doma alebo v práci máš tri možnosti. Po prvé, vlož neotvorené vrecúško s jedlom do horúcej vody, hoci aj do varnej kanvice, v ktorej si predtým nechal zovrieť vodu [cca 7 min]. Po druhé, vyklop hotové jedlo z vrecúška do kastrólika a zohrej na miernom ohni [cca 5 minút]. Po tretie, vyklop hotové jedlo z vrecúška do nekovovej nádoby a ohrej ho v mikrovlnke [cca 3 min]. V prírode môžeš hotové jedlo zohriať bezplamenne za pomoci vody, zohrievacieho vrecka a zohrievača za 12 minút. Zohrievacie vrecko a zohrievače si tiež môžeš zakúpiť v našom E-Shope.

Prečo sú mnohé vaše hotové jedlá štipľavé?

Lebo sa varia v kolíske vegetariánstva a vegánstva, v Indii, podľa osvedčených, viac než pättisíc rokov starých receptúr. A Indovia na rozdiel od nás rozoznávajú až päť chutí – slanú, sladkú, kyslú, horkú a štipľavú. Aby podľa starobylej indickej medicíny ajurvédy bolo jedlo zároveň aj liekom, na tanieri musí byť zastúpených všetkých päť chuti vrátane štipľavej. Štipľavosť ľahko zmierniš dobre vychladeným vegánskym jogurtom.

Chcem zakúpiť a ochutnať vaše hotové jedlá. Ako na to?

Máš dve možnosti. Prvá je nakúpiť v našom E-Shope www.jedzhned.sk. Alebo môžeš zájsť do niektorej kamennej predajne v tvojom okolí, kde naše hotové jedlá majú v ponuke. Napíš nám na info@jedzhned.sk tvoje mesto a my ti pošleme adresu najbližšej kamennej predajne.

Ako nakupovať v E-Shope www.jedzhned.sk?

Nákup je jednoduchý a trvá len pár minút. Najprv vlož vybraté hotové jedlá do košíka. Zatým vyplň fakturačnú a doručovaciu adresu. Zvoľ spôsob doručenia [doručujeme spravidla do 24 pracovných hodín kuriérom SPS, Slovenskou poštou alebo cez sieť odberných miest www.zasielkovna.sk]. Potom si zvoľ, či chceš zaplatiť vopred bankovým prevodom, cez Viamo, bleskurýchlym TrustPay prevodom, rýchlou a bezpečnou Trustcard platbou kartou alebo na dobierku. No a napokon potvrď objednávku kliknutím na tlačidlo “Potvrdiť objednávku s povinnosťou platby”.

Koľko zaplatím poštovné?

Pri objednávkach expedovaných kuriérom SPS a uhradených prevodom, platobnou kartou alebo cez Viamo účtujeme poštovné maximálne 5 € bez ohľadu na výšku objednávky. Najnižie poštovné zaplatíš pri doručení do niektorého odberného miesta www.zasielkovna.sk. Výška poštovného a dobierkovného záleží od hmotnosti objednávky a spôsobu doručenia a vyratúva sa automaticky ako osobitná položka v nákupnom košíku a v súhrne objednávky.

Ako dlho si počkám na balík?

Objednávky obdržané a uhradené v pracovný deň do 10:00 spravidla odovzdávame prepravcovi ešte v ten istý deň. Zásielkovňa doručuje do 48 pracovných hodín, kuriérska služba SPS do 24 pracovných hodín a Slovenská pošta do 36 pracovných hodín.

Mám záujem o obchodnú spoluprácu. Čo mám urobiť?

Napíš nám na info@jedzhned.sk žiadosť o zaslanie veľkoobchodného cenníka a obchodných podmienok.

Mám inú otázku, na koho sa obrátiť?

Napíš nám na info@jedzhned.sk alebo na našu fejsbúkovú stránku www.facebook.com/jedzhned. Odpovieme ti do 24 hodín.